Parterapi

Parterapi er en form for terapi som fokuserer på å hjelpe par med å håndtere og løse samlivsvansker, samt forbedre partilfredsheten. Det gir en trygg og støttende arena der begge parter kan uttrykke sine følelser, tanker og bekymringer under veiledning av en kvalifisert terapeut. Parterapi kan være nyttig av flere grunner, både for par som opplever konflikter og vanskeligheter i forholdet, og for par som ønsker å styrke og forbedre sitt partnerskap.


For par som har samlivsvansker, kan parterapi være en avgjørende ressurs for å arbeide gjennom utfordringer og forbedre kommunikasjonen. Terapeuten kan hjelpe par med å identifisere negative mønstre i samspillet, lære bedre kommunikasjons- og konfliktløsningsstrategier, og oppmuntre til mer empati og forståelse for hverandre. Parterapi kan også gi et trygt rom for å utforske og forstå underliggende problemer, som tidligere traumer, individuelle utfordringer eller endringer i livssituasjonen.


Selv for par som ikke opplever alvorlige vansker, kan parterapi være en verdifull investering for å styrke og forbedre partilfredsheten. Terapeuten kan hjelpe par med å utforske og bygge på deres styrker og ressurser, forbedre kommunikasjonen og intimiteten, og utvikle felles mål og visjoner for fremtiden. Parterapi kan også gi en mulighet til å forebygge eller adressere mindre problemer før de eskalerer og blir mer utfordrende å håndtere.


Parterapi tilbyr også et nøytralt perspektiv utenfor partenes vanlige dynamikk, og terapeuten fungerer som en veileder og mediator. Dette kan bidra til å redusere spenninger og skape et mer konstruktivt miljø for å løse problemer og konflikter. Terapeuten kan også gi kunnskap, verktøy og innsikt som kan hjelpe par med å forstå hverandre bedre og bygge et sunnere og mer tilfredsstillende forhold.


Det er viktig å merke seg at parterapi krever en felles innsats og engasjement fra begge parter. Det kan være en utfordrende prosess, men for par som er villige til å investere tid og energi, kan parterapi være en verdifull mulighet til å styrke forholdet og oppnå større trivsel og tilfredshet.


Tips før din første time:

  • Det er helt normalt å være litt nervøs/spent. Vi arbeider i et tempo som du er komfortabel med. Kjenn gjerne på magefølelsen, og vær nysgjerrig på hva det er som gjør deg nervøs. Det kan ofte være nyttig informasjon!

  • Ha gjerne litt god tid på vei til timen, så slipper du/dere unødvendig stress.

  • Det kan være nyttig å ha tenkt gjennom på forhånd hva du ønsker å fokusere på, så du får brukt timen på det som er nyttig for deg. Det er ofte nyttig å ha notert ned et par stikkord om dette. Om det er vanskelig, og du ikke lykkes med å formulere dine vansker, så er det helt normalt. Vi er godt vant med dette, og vil hjelpe deg med å forsøke å få klarhet i det i timen.
  • Til slutt: Perterapien skal utfordre mønstre i relasjonen som dere begge bidrar til. Terapeuten vil være upartisk å forsøke å legge til rette for at begge parter skal få møtt sine behov. Dette ofte utfordre begge parters tilnærming til kommunikasjon, og forholdet som helhet. 


Parterapi avtales ved å kontakte behandler eller kontaktmail

Priser

Parterapi:

Dagtid (08.00-16.00) 90 min: 3.400kr

Kveldstid (etter 16.00) 90 min: 3.600kr


OBS: Parterapi kan avtales ved å kontaktes behandler eller kontaktmail